Ракия Троянска сливова 700мл
Мекият вкус и сливов аромат е постигнат благодарение на традиционна технология на производството. В Троянския манастир твърдят, че варенето на ракия по тия краища е още от ХIV в. – с основаването на обителта. Рецептата е с 40 билки и се предава от игумен на игумен. През 1894 г. монашеската ракия заминала на конкурс в белгийския град Анверс, спечелила бронзов медал и станала световнопризната марка.
Мекият вкус и сливов аромат е постигнат благодарение на традиционна технология на производството. В Троянския манастир твърдят, че варенето на ракия по тия краища е още от ХIV в. – с основаването на обителта. Рецептата е с 40 билки и се предава от игумен на игумен. През 1894 г. монашеската ракия заминала на конкурс в белгийския град Анверс, спечелила бронзов медал и станала световнопризната марка.