Ядки Дани фъстък печен 140г
Състав: фъстък 97%, сол 2.2%, брашно 0.8%
Фъстъците са ценна маслодайна култура. В семената се акумулират 47 – 54 % мазнини с много високо качество, белтъчини (20 – 37 %) и въглехидрати. Те са богати на витамин В1, В3, Е и цинк.Препоръчва се да се консумират след тежки заболявания и при силна анемия. Нормализират дейността на жлезите с вътрешна секреция.
Фъстъците са смятани за един от най-големите хранителни алергени и в случай на сериозни алергични пристъпи при някои хора могат да предизвикат животозастрашаващи ситуации. Хората, страдащи от алергия към фъстъци, би трябвало да избягват консумацията на фъстъци и не трябва да приемат и други продукти, съдържащи фъстъци (например фъстъчено масло).
Състав: фъстък 97%, сол 2.2%, брашно 0.8%
Фъстъците са ценна маслодайна култура. В семената се акумулират 47 – 54 % мазнини с много високо качество, белтъчини (20 – 37 %) и въглехидрати. Те са богати на витамин В1, В3, Е и цинк.Препоръчва се да се консумират след тежки заболявания и при силна анемия. Нормализират дейността на жлезите с вътрешна секреция.
Фъстъците са смятани за един от най-големите хранителни алергени и в случай на сериозни алергични пристъпи при някои хора могат да предизвикат животозастрашаващи ситуации. Хората, страдащи от алергия към фъстъци, би трябвало да избягват консумацията на фъстъци и не трябва да приемат и други продукти, съдържащи фъстъци (например фъстъчено масло).